Even kennismaken

Stacks Image 84
Stacks Image 29
Titia:
Alhoewel Rotterdamse van geboorte (1954) ben ik meer een zuiderling uit Limburg en nu Brabant. Als journalist & fotograaf, later als communicatieadviseur was ik druk met informatievoorziening, maar toen al kon verbeelden en vormgeven mij intens bezighouden. Aan deze passie geef ik nu ook uiting, zoals je binnenkort in Waarachtig Verbeelden zult kunnen zien.
De universele energie in magnetiseren en cranio sacraal sessies beleef ik met hart en ziel. Hier waren de docenten van
PCSA en de Academie Qing Bai waardevolle wegwijzers op mijn voortgaande reis. Energie beroert mensen, helpt hen om meer in balans te komen en doet hen opbloeien. Het mogen stimuleren en waarnemen van deze uitwerkingen blijft indruk maken.
Roeland:
In 1959 zag ik opnieuw het aardse licht. In 1983 voltooide ik de lerarenopleiding (theologie en geografie). Ik werkte in het onderwijs, voor de overheid en diverse bedrijven. Na verdere studie haalde ik in 1997 aan de Theologische Universiteit in Kampen mijn doctoraalexamen theologie en in 1998 het kerkelijk examen.
Ik maak ruimte voor geestelijke begeleiding (zin-coaching), cursussen meditatie en ik ga voor in vieringen van de Protestantse Kerk (zie pag. ‘kerkelijke vieringen’).
Klassieke en moderne spiritualiteit hebben mij getoond dat het levenspad zich gaandeweg opent. Wanneer ik hoor en zie naar wat wèrkelijk is, laat mijn weg zich ontvouwen.

Pelgrimage: de weg die ieder op eigen wijze aflegtGaande de weg mogen we ervaren dat God zelf met ons meetrekt. Een ervaring van pelgrims door de eeuwen heen. Heel bekend is de route naar Santiago de Compostela (“veld van sterren”) en Kaap Finisterre (“einde van het land”) in Noordwest Spanje.
Stacks Image 50
De oudere Keltische pelgrimsroute naar Finisterre symboliseert het loslaten van het oude- en het begin van een nieuw leven. Door een inwijdingsweg te gaan, kan innerlijke kennis vrijkomen, die in de ziel ligt opgeslagen.
Tijdens de pelgrimage bestaat het leven uit elementaire dingen: eten, drinken, de weg, het weer, een dak boven het hoofd. Zo is het leven uiterst eenvoudig. Dat geeft ruimte om onderweg te raken aan datgene wat er ècht toe doet: de ervaring dat de weg die je gaat ook de weg is waar je het goddelijke ontmoet.
Onze tocht (2006) begon en eindigde in de oecumenische communiteit van Taizé en liep via het Massif Central (Frankrijk), Col de Somport (Pyreneeën) en de Camino Frances (Spanje).
Als je wilt, kun je ons reisverslag lezen.
Kom jij naar Aandachtswegen?