.theme_title, .theme_title_b {background-position: 50% 50%; background-image: url(www.yoursite.com/image.jpg)}
Pelgrimeren

Pelgrimeren: ieder z'n eigen weg

Gaande de weg mogen we ervaren dat God zelf met ons meetrekt. Een ervaring van pelgrims door de eeuwen heen. Heel bekend is de route naar Santiago de Compostela ('veld van sterren') en Kaap Finisterre ('einde van het land') in Noordwest Spanje.
De oudere Keltische pelgrimsroute naar Finisterre symboliseert het loslaten van het oude- en het begin van een nieuw leven. Door een inwijdingsweg te gaan, kan innerlijke kennis vrijkomen, die in de ziel ligt opgeslagen.
De P van pelgrimeren
Vanmiddag zagen we voor het eerst de Pyreneeën liggen. Ze wachten daar al op ons met hun vele witte plekken van (eeuwige) sneeuw… Gaan wij nu op de Pyreneeën af of komen de bergen juist op ons af?
(Pag. 18)
Tijdens de pelgrimage bestaat het leven uit elementaire dingen: eten, drinken, de weg, het weer, een dak boven het hoofd. Zo is het leven uiterst eenvoudig. Dat geeft ruimte om onderweg te raken aan datgene wat er ècht toe doet: de ervaring dat de weg die je gaat ook de weg is waar je het goddelijke ontmoet.
Onze pelgrimstocht (2006) begon en eindigde in de oecumenische communiteit van Taizé en liep via het Massif Central (Frankrijk), Col de Somport (Pyreneeën) en de Camino Frances (Spanje).

Hieronder een paar foto's van onze pelgrimage. (Vergroot de foto's door er een te selecteren)

Aandachtswegen gebruikt cookies om de website soepel laten draaien. Wil je dat niet, stel dan je browser zo in dat deze geen cookies opslaat. Via de instellingen van je browser kun je opgeslagen informatie verwijderen.