Stacks Image 34

Pelgrimeren

Iedere pelgrim heeft een eigen weg...

Gaande de weg mogen we ervaren dat God zelf met ons meetrekt. Een ervaring van pelgrims door de eeuwen heen. Heel bekend is de route naar Santiago de Compostela ('veld van sterren') en Kaap Finisterre ('einde van het land') in Noordwest Spanje.
De oudere Keltische pelgrimsroute naar Finisterre symboliseert het loslaten van het oude- en het begin van een nieuw leven. Door een inwijdingsweg te gaan, kan innerlijke kennis vrijkomen, die in de ziel ligt opgeslagen.
Tijdens de pelgrimage bestaat het leven uit elementaire dingen: eten, drinken, de weg, het weer, een dak boven het hoofd. Zo is het leven uiterst eenvoudig. Dat geeft ruimte om onderweg te raken aan datgene wat er ècht toe doet: de ervaring dat de weg die je gaat ook de weg is waar je het goddelijke ontmoet.
Onze pelgrimstocht (2006) begon en eindigde in de oecumenische communiteit van Taizé en liep via het Massif Central (Frankrijk), Col de Somport (Pyreneeën) en de Camino Frances (Spanje).

lezen

Hieronder vind je een drie bestanden die je kunt downloaden naar eigen computer:
  • 'Over pelgrimeren' (links) is een kort overzicht van de geschiedenis van de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
  • Ons reisverslag staat hier als pdf-bestand (midden) en als e-pub bestand (rechts), dat op een e-reader gelezen kan worden. Kies maar welke vorm je het beste past.

Deze website gebruikt cookies om soepel te draaien. Wil je dat liever niet, stel dan de browser zo in dat deze geen cookies opslaat.