.theme_title, .theme_title_b {background-position: 50% 50%; background-image: url(www.yoursite.com/image.jpg)}
video's spiritualiteit | Aandachtswegen

Video's spiritualiteit

Stacks Image 24
Spiritualiteit is iets anders dan woorden gebruiken…
…maar woorden, beelden, klanken kunnen fungeren als bruggen naar andere werelden in een poging het ongeziene zichtbaar te maken. Ze kunnen een hulpmiddel zijn om met elkaar in gesprek te gaan over dat wat je niet ziet, maar wel voelt.
Online overwegingen/meditaties om te beluisteren en bekijken
Thich Nhat Hanh gebruikt het voorbeeld van een simpel vel papier om duidelijk te maken dat alles met alles verbonden is. Ik kan kijken naar iets, maar ik kan ook dieper kijken naar iets. Wie dieper kijkt, ziet zo veel meer. Dan kunnen we niet alleen spreken over zien, maar over bewust worden en gewaar-zijn. Niets staat op zichzelf, maar alles komt voort uit iets anders en zal overgaan in iets anders. Juist omdat alles vergankelijk is, is leven mogelijk. Als een korenaar niet vergankelijk zou zijn, zou het nooit het brood kunnen worden dat we eten.

Wil je reageren? Dat kan altijd via email, maar reacties zijn ook welkom op onze Facebookpagina, waar deze video ook te vinden is.
In de loop der tijd hebben we een meerdere korte video’s gemaakt. Een aantal komen uit kerkelijke vieringen, andere maakten we speciaal voor de sociale media.
Hieronder vind je ze: selecteer gewoon een plaatje om de video te bekijken…

Aandachtswegen gebruikt cookies om de website soepel laten draaien. Wil je dat niet, stel dan je browser zo in dat deze geen cookies opslaat. Via de instellingen van je browser kun je opgeslagen informatie verwijderen.