.theme_title, .theme_title_b {background-position: 50% 50%; background-image: url(www.yoursite.com/image.jpg)}
video's spiritualiteit | Aandachtswegen

Video's spiritualiteit

Stacks Image 24
Spiritualiteit is iets anders dan woorden gebruiken…
…maar woorden, beelden, klanken kunnen fungeren als bruggen naar andere werelden in een poging het ongeziene zichtbaar te maken. Ze kunnen een hulpmiddel zijn om met elkaar in gesprek te gaan over dat wat je niet ziet, maar wel voelt.
Online overwegingen/meditaties om te beluisteren en bekijken
Verhalen en symbolen die ziel en geest voeden in plaats van opgeslokt te blijven door allerlei prietpraat. Woorden en beelden die mijn hart openen en die iets aanreiken om patronen te herkennen en zingeving aan mijn leven te geven. Dat is wat wij vinden in dit gedicht van Oriah Mountain Dreamer: De Uitnodiging.
We delen het hier graag.

Wil je reageren? Dat kan altijd via email, maar reacties zijn ook welkom op onze Facebookpagina, waar deze video ook te vinden is.
Er is ondertiteling, kijk daarvoor op volledig scherm. (Klik op het symbooltje in het videobeeld om op een volledig scherm te bekijken.)
Blijft altijd mooi, tenminste dat vinden wij. Ramses Shaffy bracht het nummer 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' in 1971 uit. Een lied voor mensen die zich op de een of andere wijze eenzaam, gefrustreerd of ongelukkig voelen. Hij wilde hen er aan herinneren dat dat ze ooit 'samen zullen komen' en wilde aansporen om in het leven samen te zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken en bewonderen. (Arrangement en begeleiding: Ruud Bos.)
(Dit is een niet commerciële video, muziek gebruikt volgens fair-user policy.)
Geleidelijk aan gaat onze maatschappij weer open, voor sommigen (nog) te ver, voor anderen (lang) niet snel en ver genoeg. Het is anders en de veel gebruikte term 'het nieuwe normaal' roept al bij velen een verlangen op naar 'het oude normaal'. Is dit een verlangen naar het groeiend consumentisme, de illusie dat groei noodzakelijk zou zijn voor een gezonde economie, oftewel het mechanisme waarin we aangemoedigd worden om vooral 'te besteden' en gericht te blijven op meer…? Wil je dat, wil ik dat?
In de loop der tijd hebben we een meerdere korte video’s gemaakt. Een aantal komen uit kerkelijke vieringen, andere maakten we speciaal voor de sociale media.
Hieronder vind je ze: selecteer gewoon een plaatje om de video te bekijken…

Aandachtswegen gebruikt cookies om de website soepel laten draaien. Wil je dat niet, stel dan je browser zo in dat deze geen cookies opslaat. Via de instellingen van je browser kun je opgeslagen informatie verwijderen.