Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen 
Wil je ook sprankelen met beelden? Op deze pagina vind je informatie over de mogelijkheden om ook zulke foto's, video's en/of logo-animaties voor je praktijkpromotie te krijgen. Wat moet je 'meebrengen', aan welke eisen moet het voldoen, wat krijg je als je besluit dat je een van deze producten wilt aanschaffen.
Over foto's 
In de fotocomposities worden het internetadres van je website en je praktijklogo verwerkt. Als je wilt, kan i.p.v. het internetadres je praktijknaam worden getoond. In de voorbeelden op de foto-pagina kun je zien hoe dat eruit ziet.
De keuze voor een passende foto hangt af van verschillende factoren. Jouw website is leidend, want de foto of foto's zullen qua kleur, sfeer en uitstraling hierbij mogen aansluiten.
De foto wordt qua formaat aangepast aan het platform dat je wilt gebruiken en 1x revisie is inbegrepen.
Over video's 
Een video, al duurt die maar 15 seconden, vertelt de kijker een verhaal. Dit verhaal is jouw boodschap: kernachtig weergevend wat je mensen wilt vertellen. Misschien wil je een specifiek therapievorm aanprijzen, de mogelijkheden van jouw praktijk laten zien of je wilt de sfeer in de praktijk tonen, omdat beelden soms meer zeggen dan woorden.
In de video kunnen foto's en/of video's worden gebruikt, (korte) teksten verwerkt, je praktijklogo toegevoegd en rechtenvrije achtergrond muziek toegevoegd. Het is mogelijk om zelf foto's van bv. je praktijk aan te leveren.
Bij een video van maximaal 30 seconden is 1x revisie inbegrepen.
Over logo-animatie 
Logo-animaties zijn een geweldige manier om je presentatie op het internet te verlevendigen. Je kunt ze ook inzetten op je Youtube kanaal, bij speciale acties via Facebook of een ander platform, bij een presentatie (in Powerpoint bijvoorbeeld); je kunt het eigenlijk overal inzetten. Uiteraard heb ik jouw bedrijfslogo hiervoor nodig. Eventueel kan je website adres erbij of een speciale slogan erbij.
Door jou aan te leveren materiaal voor foto/video/logo-animatie
  • Je website adres/pagina URL
  • Je bedrijfslogo
  • Eventueel (rechtenvrije) foto's
  • Korte kernachtige tekst die je eventueel verwerkt wilt hebben
Technische eisen aan het logo
De afbeelding van het logo is minimaal 500 x 500 px, bij voorkeur 800 x 800 px. Voor het maken van sommige producten moet je (praktijk)logo een transparante achtergrond hebben, d.w.z. een .png bestand (Portable Network Graphics). Als je alleen een .jpg-versie van je logo hebt, kan ik, bij voldoende kwaliteit, een transparante versie maken. Twijfel je daaraan, neem dan contact met me op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.
Stacks Image 168
Stacks Image 170
Muziek als achtergrond bij video
Je kunt een muziekbestand in .mp3 mee sturen om dit als achtergrondmuziek bij de video te gebruiken. Het is echter hee belangrijk dat je zeker weet dat deze muziek rechtenvrij is of dat je kunt aantonen dat je het recht hebt om de muziek te gebruiken. In dat geval is het vaak nodig dat credits op de juiste wijze worden vermeld. Is dit niet het geval dan kun je te maken krijgen met claims en loop je het risico dat jouw video door Youtube geweigerd of verwijderd wordt.
De muziek die ik als achtergrondmuziek bij de video's gebruik, zijn altijd rechtenvrij.
Het formaat van de video's en logo-animaties
De voltooide video of logo-animatie wordt geleverd in .mp4 formaat. Dit formaat is geschikt voor Youtube, Vimeo, voor websites en in (Powerpoint) presentaties en het werkt op elke computer, smartphone en tablet.
Mocht het nodig zijn, kan het bestand ook als .WMV (Windows Media Video) worden geleverd. (Dit is de standaard van Microsoft en is gebaseerd op .MPEG-4. Het is vrij algemeen geaccepteerd en daardoor met veel software af te spelen. Dit formaat werkt niet op de Mac van Apple.)
Muziek bij logo-animatie
Een logo-animatie kan met of zonder (passende) muziek worden geleverd. Aangezien deze qua tijd meestal variëren van 6 - 10 seconden, zorg ik voor passende lengte en afsluiting.
Het formaat van de fotocompostie's
Aangezien de foto's bedoeld zijn voor online toepassingen werken we met de volgende foto formaten en bestandstypen:
* .png (Portable Network Graphics) formaat heeft de voorkeur bij webtoepassing,
* .jpg fotobestand kan ook (maar geeft een langere laadsnelheid van je website)
altijd originelen vragen van 1 MB of groter
Zware bestanden (grote foto’s) kunnen gratis worden verzonden/verstuurd via www.wetransfer.com.

Formaten voor sociale media:
- Twitter: 1024 x 512
- Facebook/Linkedin: 800 x 800 / 940 x 788
- Pinterest: 735 x 1102
Bestellen
Bestellen begint met e-mail. Zo kun je laten weten wat je wilt en of je hier een product hebt gezien dat je bijzonder aanspreekt. Praktisch alle foto's kunnen verwerkt met jouw bedrijfslogo en internetadres. Dat geldt ook voor de logo-animaties. Geef in dat geval de naam van het product op, zoals dat bij de animatie wordt vermeld.
Als je al een keuze hebt gemaakt, kun je de gegevens en het logo al gelijk meesturen. Je krijgt van mij een ontvangstbevestiging.
In vervolg daarop ontvang je van mij een proefversie (met watermerk). Mocht je daar nog iets aan willen wijzigen, dan is dat mogelijk.
Op het moment dat je besluit dat je blij bent met het resultaat, kun je na ontvangst van je betaling, de definitieve versie verwachten. Het watermerk is dan uiteraard verwijderd.
Meerdere producten bestellen
Wanneer je meerdere producten tegelijk bestelt, krijg je een korting van 15% op de eindafrekening. Bij elk besteld product ontvang je bovendien een tegoedbon van 10% voor je eerstvolgende bestelling.
Levering
De levering van jouw foto, video of logo-animatie vindt plaats na ontvangst van het afgesproken bedrag (zie tabel bij 'Dit wil ik"). Kleinere bestanden (tot 5 mb) worden via e-mail verzonden. Voor zwaardere bestanden (> 5 MB) worden via WeTransfer (https://wetransfer.com) verzonden.
Eigendomsrechten
Na voltooiing, acceptatie en ontvangst van de betaling van het door jou bestelde product worden de eigendomsrechten voor dit product aan jou overgedragen. Vanaf dat moment ben je verantwoordelijk voor de manier waarop je dit product inzet voor de promotie van je bedrijf.
Je krijgt daarmee geen unieke rechten op de afzonderlijke onderdelen (foto's, video's of muziek) van dit product; dit betekent dat Waarachtig Verbeelden deze ten alle tijden in andere samengestelde producten kan gebruiken.
Gebruik van fotocompositie/video/logo-animatie
De producten kun je gebruiken als website intro, voor promotie van je bedrijf, voor marketing campagnes, voor promotie van een evenement/cursus/workshop, op sociale media als Twitter, Facebook, Instagram, Youtube.
Ook voor jouw praktijk?